TOEIC L&R TEST: 900点超えへの道

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#27 食の美学:会席料理と和菓子の魅力

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会席料理(かいせきりょうり)は、非常に洗練された伝統的な日本料理のスタイルです。これは高級な日本の旅館やレストランで提供されます。このフルコースの食事は数段階にわたって供されます。各段階ごとに別の皿に盛られ、見た目にも大きな注意が払われています。基本的な順序があります。最初に前菜、刺身(生の切り身)、吸い物(あっさりしたスープ)、焼き物(焼き魚)、蒸し物、煮物、そしてあえ物(煮たり和えたりする野菜料理)があります。この食事の一部で日本酒(日本酒)が提供されることもあります。最後には味噌汁、漬物、そしてご飯が供されます。最後には和菓子か何らかのフルーツと緑茶が出ることがあります。

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和菓子は伝統的な日本のお菓子です。それらは独特の材料を持っています。主な材料は「餡」と呼ばれる、豆、砂糖、水で作られた甘いペーストです。乳製品や植物油は使用されません。人工的な風味料は加えられていません。強い香りがある場合、天然の風味料も使用されません。和菓子の特徴は、その形状、色、名前です。一部の和菓子は一年中入手できますが、多くは季節限定です。彼らは季節の変化を反映しています。このため、和菓子は長い間、正式な茶道の一部として存在しています。

 

 

 

Thisi is a HOSHINOYA MADE IN JAPAN Radio. episode 27, "The Art of Dining: Exploring the Elegance of Kaiseki Cuisine and Wagashi".


Kaiseki ryori is a highly refined style of traditional Japanese cuisine. It is served in fine Japanese inns and restaurants. The full-course meal is served in several stages. Each comes on a separate dish, with great attention given to appearance. There is a basic order. First there are appetizers, sashimi (sliced raw fish), suimono (clear soup), yakimono (grilled fish), mushimono (steamed food), nimono (simmered dishes) and some kind of aemono (cooked vegetables). Saké (nihonshu) may be served throughout this portion of the meal. The meal concludes with miso soup, tsukemono (Japanese-style pickles), and rice. At the very end there may be a Japanese sweet or some kind of fruit and green tea.

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Wagashi are traditional Japanese confections. They have distinctive ingredients. The main ingredient is an, a sweet paste made of beans, sugar and water. No dairy products or vegetable oils are used. No artificial flavors are added. No natural flavors are used if they have a strong aroma. Key characteristics of wagashi are their shapes, colors and names. Some wagashi are available throughout the year, but many are intended for a brief season only. They reflect the change of the seasons. For this reason, wagashi have long been a part of the formal tea ceremony.