TOEIC L&R TEST: 900点超えへの道

TOEIC L&R TEST で念願の900点を突破するまでの道のりを綴っていきます

#23 そば: そばの品種をめぐる料理の旅

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多くの種類の麺がそば粉で作られています。

通常、少量の小麦粉が加えられます。かけそばでは、麺はおいしい出汁と細かく切った長ねぎ(ながねぎ)がトップに乗せられて提供されます。

ざるそばでは、麺は茹でられてから薄い竹のマットの上に冷たく提供されます。麺は薬味や山葵ペーストと共に薬味入りのたれにつけて食べます。

 

スパゲッティのように、麺は調理の直前に作ることができる(手打ちそば)か、乾燥させて保存できます。

そばはタンパク質とビタミンBが含まれているため、栄養価が高いです。

この植物は寒冷な山岳地域で育ちます。これらの麺は特に長野や山形などの県で美味しいです。

 

東京では、そば屋で麺を楽しむ洗練された方法は、何か食べ物を食べ、そば自体を楽しむ前に少し酒を楽しむことです。

良いそば屋では、巻き玉子焼き、山葵のある魚のすり身の薄切り(いたわさ)、天ぷらなど、美味しい副菜を提供します。

 

酒を飲む場合、上品な方法は2.5合(1合=180 ml)の酒の制限内に留まることです。

 

Thisi is a HOSHINOYA MADE IN JAPAN Radio. episode 23, "Buckwheat Noodles: A Culinary Journey Through Soba Varieties".

 

 

Many kinds of noodles are made from buckwheat flour. Usually some wheat flour is added. In kakesoba the noodles are served in a delicious brothwith finely sliced long onions (naganegi) on top. In zarusoba the noodles are boiled and then served cold on a thin bamboo mat. The noodles are dipped into a dipping sauce with condiments like naganegi and wasabi paste. Like spaghetti, the noodles can be made just before cooking (teuchisoba) or dried and stored. Buckwheat is nutritious because it has protein and vitamin B. The plant grows in cold mountain areas. These noodles are particularly good in prefectures like Nagano and Yamagata. In Tokyo, the sophisticated way to enjoy noodles at a soba shop is to have something to eat and have a bit of saké before enjoying the soba itself. Good soba shops offer delicious side dishes including rolled Japanese-style omelette, slices of fish cake with wasabi (itawasa) and tempura. If one drinks saké, the graceful way is to stay within a limit of two and a half go.

(1 go = 180 ml) of saké.