TOEIC L&R TEST: 900点超えへの道

TOEIC L&R TEST で念願の900点を突破するまでの道のりを綴っていきます

#32 カレーライスの魅力:日本の国民的な味覚

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カレーライスの魅力:日本の国民的な味覚

 

日本で最も人気のある料理の一つはカレーライスです。英語では「curry rice」、「curry over rice」、または「curry and rice」と呼ばれます。カレーソースにはしばしば玉ねぎ、人参、じゃがいもなどの野菜が含まれています。牛肉、豚肉、鶏肉、ホタテ、エビ、その他のシーフードも追加されることがあります。英国はインドからカレーを取り入れ、それを日本に紹介しました。インドやネパールからの他の種類のカレーも後にやってきました。 「カレーライス」は、レストランで提供されるようになった1960年代に人気となりました。メーカーは家庭で調理するための基本的なソース、またはルーも生産し始めました。インスタントカレールーは、他の日本料理よりも簡単に調理できる料理となりました。カレーライスに添えられる調味料には福神漬けやラッキョウがあります。福神漬けは、大豆ソース、みりん、砂糖で漬け込んだ七種類の野菜の混合物です。ラッキョウは、甘みのある酢漬けの一種です。今日、カレーは子供から大人まで幅広い人々に人気があり、特に男性の間で国民的なメニューの一部となっています。カレーパウダーの消費量において、日本はインドに次ぐ2位の国となっています。

 

The Appeal of Curry Rice: Japan's National Taste

 

 

Hey there, welcome to another episode of HOSHINOYA MADE IN JAPAN Radio! Today's show is all about the awesome world of curry rice, a true favorite here in Japan.

So, let's dive into the curry goodness. Imagine a plate of rice covered in this amazing curry sauce. In simple terms, it's often called "curry rice," "curry over rice," or "curry and rice" in English.

Now, what's in this magic sauce? Well, it's usually loaded with veggies like onions, carrots, and potatoes. And guess what? You can toss in beef, pork, chicken, scallops, shrimp - you name it, for some extra flavor.

History time: the British got curry from India and shared it with Japan. Later on, we also got different kinds of curry from India and Nepal, making our curry game strong.

Fast forward to the 1960s, that's when curry rice really hit the scene. Restaurants started serving it up, and even manufacturers started making the basic curry sauce, or roux, so you could enjoy it at home. Quick and easy curry, anyone?

Now, let's talk about those tasty extras. Ever heard of fukujinzuke and rakkyo? They're like curry's best friends. Fukujinzuke is a mix of seven veggies soaked in soy sauce, mirin, and sugar. Rakkyo is like a scallion soaked in sweet vinegar. These little flavor bombs are perfect with curry rice.

And curry is a total crowd-pleaser! Kids, adults - everyone loves it. It's like a superstar on the menu, especially for the guys out there.

And guess what? In the curry powder world, Japan is right behind India in second place.

So, that's the scoop on curry rice, a dish that's more than just food - it's a national treasure. Thanks for tuning in to HOSHINOYA MADE IN JAPAN Radio!