TOEIC L&R TEST: 900点超えへの道

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#33 和牛と佃煮:日本の食文化の美味しい組み合わせ

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和牛は、日本で育てられる特別な品種の牛から得られる肉です。

和牛には、黒毛和種褐毛和種など、異なる種類があります。

これらの品種は、霜降りの肉を生産するために用いられます。

和牛の肉は、すき焼きやしゃぶしゃぶ、ステーキなどの料理で高く評価されています。

一般的に、和牛はかなり高価です。

日本国外では、「Wagyu(和牛)」という偽のラベルが価格を高めるために使われることがあります。

一方で、

佃煮は、江戸時代に価格が手頃で保存性が良いため、庶民の間で広まった食べ物です。

佃煮は保存食の一種です。

砂糖、醤油、みりんを使ったタレに、ほとんどの液体が蒸発するまでゆっくりと煮詰められます。

このタレが甘くてしょっぱい味わいを生み出します。

佃煮は小魚、小さな貝、野菜、そして昆布などの海藻を使って作ることができます。

 

 

 

 

This is a HOSHINOYA MADE IN JAPAN Radio. episode 33, "Wagyu and Tsukudani: Delicious Pairings in Japanese Cuisine".

 

Wagyu beef comes from a special breed of cattle that's raised in Japan.

There are different types of Wagyu breeds, like Black-haired and Brown-haired.

These breeds are used to produce marbled meat.

Wagyu beef is highly prized for dishes like sukiyaki, shabu-shabu, and steak.

Generally, Wagyu beef is quite expensive.

In countries outside of Japan, a fake label "Wagyu" is sometimes used to inflate prices.

On the other hand,

Tsukudani is a food that spread among commoners in Edo due to its affordability and good shelf life.

Tsukudani is a type of preserved food.

It's slowly simmered in a sauce made from sugar, soy sauce, and mirin until most of the liquid evaporates.

The sauce gives it a sweet and salty taste.

Tsukudani can be made with small fish, tiny shellfish, vegetables, and seaweed like kelp.

 

That's all for today.

please, follow the HOSHINOYA MADE IN JAPAN Radil.

See you soon.